Lemon-lime curd med smør fra Øllingegaard
Ingredienser
2 stk. økologiske citroner
3 stk. økologiske limefrugter
3 stk. æg
175 g. Rørsukker
75 g. smør fra Øllingegaard
Riv skallen fint fra 1 stk. citron og 1 stk. lime ned i en lille gryde.
Pres saften fra alle frugterne ned i gryden.
Tilsæt sukker og bland godt med saft og skal.
Æggene blandes godt sammen og hældes i gryden og blandes med sukkermassen.
Varm det langsomt op ved svag varme og pisk omhyggeligt under opvarmning.
Når massen begynder at ændre udseende tilsættes smør og der piskes omhyggeligt indtil det begynder at tykne. (Det er meget vigtigt at curden ikke koger, da æggene derved koagulerer og arbejdet er spildt.
-Kan også laves over vandbad, hvis man er bange for at få givet det for meget varme på kogepladen.
Når curden er tyknet, sigtes den ned i et skoldet marmeladeglas og låget skrues på mens curden stadig er varm.
Opbevares på køl og kan holde i ca. 4 dage i køleskabet.